Mountainbikes huren op de Utrechtse Heuvelrug in 2021?

Mountainbikes huren op de Utrechtse Heuvelrug

De mountainbike trails op de Utrechtse Heuvelrug zijn populair! We zien steeds meer mensen ons mountainbike verhuurpunt vinden om al trappelend de Heuvelrug te trotseren. Het is dé manier om de prachtige natuur in het midden van ons land in je op te nemen. Wist je dat hier het grootste bosgebied te vinden is na de Veluwe? En er zijn hier talloze paden te vinden waar je met je fiets overheen kunt crossen. Geen wonder dat mountainbike huren op de Utrechtse Heuvelrug een populaire activiteit is!

Op nog geen tien minuten afstand van de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug vind je ons fietsverhuurpunt. Wij verhuren onze fietsen vanuit Veenendaal en zijn het grootste mountainbike verhuur punt van de regio.

Historie van de Utrechtse Heuvelrug

Als je denkt aan de Utrechtse Heuvelrug, dan wordt snel gedacht aan bossen en heuvels. Dit is uiteraard niet voor niets. De Heuvelrug is een van de grootste natuur gebieden van Nederland. Deze heuvels zijn ontstaan in de ijstijd. Het ijs duwde zand en stenen op vanuit het Gooimeer tot bij de Grebbenberg bij Rhenen. Door water en wind is het wat het nu is, een landschap van Heuvels, en uitgestrekte vlaktes.

Mountainbike trails op de Utrechtse Heuvelrug

Een aantal jaar geleden heeft Stichting Utrechtse Heuvelrug alle mountainbike routes op de Heuvelrug aangelegd en verbeterd. Sindsdien zijn er tal van gave trails die voor iedereen uitdagend zijn. Dankzij deze stichting blijft het mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug mogelijk; ze houdt de routes up-to-date en zorgt voor het onderhoud. Het is daarom dat een mountainbikevignet verplicht is om bij je te hebben wanneer je wilt mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug. Bij de verhuurprijs van de mountainbike zit dit vignet er al bij in, deze hoef je dus niet zelf aan te schaffen.

Mountainbike huren op de Heuvelrug, dit zijn de routes:

Door het uitgestrekte bosgebied met heuvels en vlaktes zijn er maar liefst negen mountainbikeroutes te vinden. We hebben deze MTB-routes hieronder voor je op een rijtje gezet:

MTB-route Amerongen

Vele beklimmingen en talloze afdalingen; de trails van de Amerongseberg zijn voor menige mountainbiker dé uitdaging die ze zoeken. Door de afwisseling van bochten, dalen en mulle zandvlaktes is er veel variatie. Op sommige delen kun je snelheid maken en op andere delen stappen sommige mountainbikers van de fiets. Gelukkig wordt elke klim altijd beloont met een mooie afdaling! Kortom, een mooie mountainbikeroute voor ervaren fietsers.

MTB-route Austerlitz

In het midden van de bossen, in het noordelijke gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug, ligt Austerlitz. Hier vind je een mountainbikeroute waar het boslandschap wordt afgewisseld met open vlaktes van prachtige heide. In 2017 is deze route flink onder handen genomen en verbeterd. Nu de mountainbikeroute up-to-date is, wordt deze erg gewaardeerd door mountainbikers. De route op van Austerlitz is 15,3 km lang en bevat meer dan 45 hoogtemeters. Een mooie uitdaging dus!

MTB-route Hoge Ginkel

Ben je op zoek naar een mountainbikeroute met veel hoogteverschillen? Deze route op de Utrechtse Heuvelrug is dan bij uitstek de perfecte trail. De Hoge Ginkel kenmerkt zich namelijk door punten waarop je flink moet klimmen. Deze route is een combinatie van Leersum en Amerongen, met daarnaast nog een speciaal aangelegde track.

MTB-route Hoge Vuursche

In Hoge Vuursche vind je een trail die een goede mountainbike techniek van je vraagt. Er zijn best een aantal drop-offs op de route. Het parcours ligt in een prachtig natuurgebied waardoor je er echt helemaal even tussenuit kunt. Een extra lus in de route geeft een mooie toevoeging aan de route, waardoor het voor de ervaren mountainbiker ook een leuke uitdaging is. De meest technische route om te mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug is deze!

MTB-route Kwintelooijen

Een korte en krachtige route op de Utrechtse Heuvelrug is de route Kwintelooijen. Met een aantal hoogteverschillen en technische uitdagingen kun je rekenen op veel sturen en remmen. Zowel heuvel op als heuvel af moet je hoofd er goed bijhouden.

MTB-route Lage Vuursche

Nog een mountainbike route die in 2017 helemaal is aangepakt is die in Lage Vuursche. De prachtige uitdagende routes leiden je rond door de bossen bij Kasteel Drakensteyn en voor een groot gedeelte loopt de mountainbike trail langs nieuw aangelegde paden. Ben je een ervaren mountainbiker? Met haar spectaculaire drop-offs is deze route ook geschikt voor jou!

MTB-route Leersum

De route in uitgestrekte bosgebied van de Utrechtse Heuvelrug bij Leersum bevindt zich op twee landgoederen: het Amerongse bos en het Zuilensteinse bos. Deze mountainbikeroute bestaat hoofdzakelijk uit dennenbossen. Hierdoor zijn de trails uitdagend door de vele slingerweggetjes. Bijzonder aan deze mountainbikeroute zijn de meeste hoogteverschillen van 8 tot en met 69 meter boven NAP.

MTB-route Rhenen

Korte klimmetjes en leuke uitdagende bochten: dat typeert deze route die is ontworpen door de ervaren mountainbiker Paktrick Jansen. Hij heeft ervoor gezorgd dat er veel technische uitdagingen zijn. Dit is een mooie reden om een mountainbike te huren op de Utrechtse Heuvelrug en jezelf technisch uit te dagen.

MTB-route Zeist

De grillige vorm van dennenbomen en stuifduinen, is kenmerkend voor deze route. Deze route is het hele jaar goed te rijden door de zandige ondergrond. Daardoor blijft de route droog bij regen. Ook deze route op de Utrechtse Heuvelrug is voor zowel de starter als de ervaren mountainbiker een uitdaging.

Huur MTB's
Privacy voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie via uw browser op geslagen worden. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.