MTB op de Utrechtse Heuvelrug

MTB’en op de Utrechtse Heuvelrug

Met meer dan acht verschillende mountainbikeroutes is de Utrechtse Heuvelrug de plek bij uitstek om je fiets te pakken en de bossen in te trekken. Dankzij de centrale ligging van het bosgebied is MTB’en op de Utrechtse Heuvelrug ideaal voor mountainbikers uit heel Nederland. De verschillende routes maken het MTB’en op de Utrechtse Heuvelrug geschikt voor mountainbikers van alle niveaus. Je vindt ze over het hele gebied verspreid, maar wij willen vijf routes voor je uitlichten om jou te inspireren voor een dagje MTB’en in het midden van het land.

MTB-route Amerongen 18,4 KM

Deze MTB-route ‘Harry Slinger’ is de langste route in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Deze MTB-route over de Utrechtse Heuvelrug kenmerkt zich door de vele singeltracks, brede lange klimmen en mooie afdalingen. De route gaat zowel door het Amerongse bos als door het Zuilensteinse bos en vraagt om een goede techniek. Combineer deze route met die in Rhenen, Kwintelooijen en Leersum en je maakt optimaal gebruik van je MBT op de Utrechtse Heuvelrug.MTB-route Lage Vuursche 10,7 KM

Een prachtige plek om te mountainbiken vind je in Lage Vuursche. Door twee routes aan elkaar te schakelen, heb je genoeg plezier voor een dagje MTB op de Utrechtse Heuvelrug. Met af en toe een paar pittige klimmetjes is de route gevarieerd en dankzij goed onderhoud zijn de paden prima te berijden.

MTb-route Rhenen (Kwintelooijen) 6,4 KM

Vele beklimmingen en afdalingen. De trails van de Amerongseberg zijn voor menige mountainbikers de uitdaging die ze zoeken. Door de afwisseling van bochten, dalen en mulle zandvlaktes is er veel variatie. Op sommige delen maak je snelheid en bij andere delen moeten sommige mountainbikes toch van de fiets stappen. Gelukkig wordt elke klim altijd beloont met een mooie afdaling!

MTB-route Leersum 18,7 KM

Met een lengte van 18,7 KM is dit een van de langere routes op de Utrechtse Heuvelrug. De singletrack loopt parallel aan het fietspad van de Utrechtse baan. Je komt langs de Scherpenzeelse weg om vervolgens op een korte singletrack te komen, waarna een slingerende –en daarmee uitdagende- singletrack volgt.

MTB-Route Rhenen 6,4 KM

MTB op de Utrechtse Heuvelrug is bij Rhenen onvergetelijk. Hier start een route van 6,4 kilometer dwars door de bossen van Rhenen. De route vraagt veel techniek en dankzij de hoogteverschillen is dit een MTB-route die je niet snel zult vergeten.

Stichting Utrechtse Heuvelrug

De Stichting Utrechtse Heuvelrug is verantwoordelijk voor de diverse MTB-routes. Zij zorgt voor goed onderhoud van de routes en levert daarmee de beste MTB-routes in Nederland. Om te kunnen mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug is een mountainbike vignet een vereiste. Deze kost €7,50, maar als je een mountainbike huurt bij ons fietsverhuurpunt in Veenendaal, dan zit dit al bij de prijs in. Zo kunnen we blijven genieten van de prachtige natuur die de Utrechtse Heuvelrug ons biedt.

Huur MTB's
Privacy voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie via uw browser op geslagen worden. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.