Scroll Top

Waarom is de juiste mountainbike belangrijk?

Kies de juiste mountainbike bij jouw lichaam

Last van pijntjes na een rit mountainbiken? Grote kans dat op een fiets hebt gereden die niet het best bij jouw lichaam paste. Kleinere mensen fietsen beter op kleinere fietsen, en lange mensen fietsen het best op een fiets die op hun lichaamslengte is afgesteld. Er zijn mountainbikes in verschillende maten. Kies een mountainbike die het best bij je past en voorkom daarmee blessures.

Het mountainbike frame is de belangrijkste basis van een mountainbike. Het buizenstelsel dat in verschillende hoeken met elkaar verbonden is bepaalt de eigenschappen van een mtb. Huur je bij ons een mountainbike, dan zullen wij jou vragen naar jouw lichaamslengte. Op basis hiervan maken wij een inschatting van welke framemaat het beste bij jou past en je dus een comfortabele rit zal bezorgen.

Te groot mountainbike frame

Als je op een mountainbike fietst met een frame dat te groot voor jou is, zal je verder voorover moeten buigen om het stuur op een juiste manier vast te kunnen houden. Daardoor kun je pijn in je onderrug of een afgekneld kruis krijgen. Niet prettig fietsen dus. Ook kan het natuurlijk moeilijk zijn om met je voeten bij de pedalen te komen. Dit is niet alleen onhandig tijdens het fietsen, maar ook wanneer je wilt afstappen van je fiets. Iemand die met een mountainbike fietst waarvan het frame te groot is voor de lichaamslengte, heeft minder controle over zijn fiets. Kies dus niet voor een mountainbike met een te groot frame!

Te klein mountainbike frame

Zit je als een lange slungel op een fietsje die een veel te klein frame heeft conform jouw lichaamslengte? Dan heeft ook dat nadelen. Je kunt wel raden dat de ingedoken houding waarop jij op de bike zit, klachten na afloop zal geven. Je kunt je benen niet helemaal strekken en daardoor dus minder kracht op de pedalen zetten. Dit kan voor vervelende blessures zorgen. Daarnaast is kracht kunnen geven is noodzakelijk wanneer je een route fietst met wat reliëf. Is het echt zo erg dat je bijna met je knieën tegen het stuur zit? Dan kan dit bij het manoeuvreren vanaf heuveltjes erg gevaarlijk zijn! De kans dat je over de kop raakt, of in de knel komt met je stuur is groot!

 

Huur de juiste mountainbike

De medewerkers van Outline Travel weten precies welke maat mountainbike het beste past bij jouw lengte. Dit is gelukkig ook geen hogere wiskunde. Jouw totale lichaamslengte is hiervoor de leidraad. Ben je al een wat meer ervaren mountainbiker en weet jij meer over wat voor rijstijl jij hebt? Dan kan dit ook van toepassing zijn op welk framemaat dan het best bij jou past. Ben jij iemand die het fijn vindt om een relaxte houding aan te nemen op de fiets? Dan zal een fiets met een wat groter framemaat het best bij jou passen. Houd jij flink van scheuren en heb je een agressieve rijstijl, dan kies jij liever voor een fiets met een wat kleiner framemaat. Natuurlijk kun je met het verstellen van het zadel nog een beetje puzzelen om de fijnste maat in orde te krijgen. We denken graag met je mee!

 

Gerelateerde berichten

Huur MTB's
Privacy voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie via uw browser op geslagen worden. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.